7.11.2015

Kisakausi saatu päätökseen!

Kävimme tänään Pr-Br:n estekisoissa Porvoossa, ja ne saivatkin jäädä tämän kauden viimeisiksi. Lähdimme aamulla aikaisin ajelemaan kisapaikalle, ja olimme paikalla juuri sopivaan aikaan. Ehdin käydä maksamassa lähtömaksut, ja sen jälkeen laittaa Fiian kuntoon, ennen radan kävelyä. Radan kävelyn jälkeen saikin nousta samantien selkään ja suunnistaa verkkaamaan. Verkka oli ryhmittäin maneesissa, ja koska ensimmäisessä luokassa oli niin vähän osallistujia, niin kaikki verkkasivat samaan aikaan. Hyppäsimme siis ensimmäisenä luokan 60cm.

Aloitin ravissa, ja taivuttelin tammaa paljon. Fiia kyttäsi maneesin toisessa päässä olevaa hööksin mainosta alkuun, ja muutaman kerran jopa yritti pysähtyä siinä kohdalla, mutta päättäväisellä ratsastuksella sain sen unohtamaan koko mainoksen. Otin muutaman pienen pätkän laukkaa, ja keskityin siihen että meno olisi rauhallista, mutta silti tahdikasta. Tämän jälkeen otin hyppyjä pystyesteelle. Hypyt menivät hyvin, ja Fiiakaan ei kaahottanut yhtään. Pääsimme lähelle estettä, ja saimme hyviä hyppyjä. Hetken kuluttua vaihdettiin suuntaa, ja toiseen suuntaan pääsimme hyppäämään okseria. Otin tällekin esteelle vain muutaman hypyn, jotta tamma jaksaisi vielä toisenkin luokan.

Siirryimme maneesin toiseen päätyyn odottamaan vuoroa, ja pystyin samalla katsomaan kaikkien muiden radat, sillä meidän lähtövuoro oli viimeisenä. Rata meni meidän osalta todella hyvin! Fiia oli rauhallinen ratsastaa, kaikki pidätteet meni läpi, ja pääsimme muutenkin etenemään sujuvasti. Nyt jälkeenpäin kun katson tuota videota, niin voin vain ihmetellä tamman rauhallisuutta! Tämä on varmaan siistein rata, meidän koko kisakauden aikana. Arvosteluna oli A.0.0 joten aikaa ei siis tarvinnut ratsastaa. 

Kaikki puhtaan radan saaneet saivat ruusukkeen, ja seuraavana olikin vuorossa palkintojen jako. Fiia malttoi nätisti odottaa, ja antoi laittaa ruusukkeenkin paremmin kuin viime kerralla. Kunniakierrokselle lähtiessä tammankin kierrokset "vähän" nousivat ja kaikki rauhallisuus oli tipotiessään. Sain ihan tosissani istua satulaan ja pidätellä hevosta, jotta emme menisi liian kovaa.

Esteet korotettiin 70 cm luokkaa varten, ja ensimmäinen verkkaryhmä pääsi maneesiin. Lähdimme tässäkin luokassa ihan häntä päässä, joten olimme vasta kolmannessa ryhmässä. Tässä välissä oli siis hyvä aika hengähtää, ja hakea vähän evästä buffasta.

Vajaan tunnin odotuksen jälkeen tuli vihdoin meidän ryhmän vuoro, ja pääsimme maneesiin. Ravailtiin alkuun taas vähän aikaa, ja odotin että este nostettaisiin oikean korkuiseksi. Tämän jälkeen otin muutaman hypyn pystyesteelle, ja siirryin kävelemään, sekä odottelemaan suunnan muutosta. Toiseen suuntaan pääsimme taas hyppäämään okseria, ja otin sillekin vain pari hyvää hyppyä, jottei hevonen väsähtäisi. 

Siirryimme taas toiseen päätyyn odottamaan vuoroa. Tämä rata meni myös todella hyvin, ainakin omasta mielestäni, vaikka yksi puomi tulikin alas. Osasin vähän odottaa että Fiia yrittää lähteä tuossa välissä, enkä saanut pidätettä tarpeeksi nopeasti alas, vaan jäin pitämään liian pitkäksi aikaa, jonka johdosta hyppy lähti todella läheltä, ja puomi putosi. Loppurata meni siitä huolimatta todella rauhallisesti ja sujuvasti.

Olen erittäin tyytyväinen siihen edistykseen mitä meille on tapahtunut tämän kauden aikana. Alku oli aivan kamalaa kaahotusta, välillä mentiin täysin ilman jarruja. Nykyään voin jo lyhentää laukkaa, ja hypytkään ei lähde enää metrin päästä :D Ehkä me sitten ensi kaudella päästään pikku hiljaa siirtymään siihen 80cm luokkaan, saa nähdä. Kuskin rimakauhu taitaa rajoittaa tätä siirtymistä eniten.

Kuvia en saanut kuin muutaman puhelinlaatuisen, palkintojen jaosta, mutta alla on video molemmista radoista.
70cm

60cm2 kommenttia :

  1. Hienosti menette, harmi et toi yksi puomi putosi. Mutta muuten teijän meno näytti hienolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo kyllähän se vähän harmittaa, mutta ihan oma moka. Jäin pitämään liian pitkäksi aikaa ja hyppy lähti liian läheltä. Noh, silti en voi olla kun tyytyväinen siihen miten rauhallisesti Fiia malttoi mennä.

      Poista