29.4.2015

Viimeiset hyppytreenit ennen kisoja



Siitä tulee nyt kaksi viikkoa kun haimme Fiian kotiin, ja sinä aikana olen löytänyt sille kaksi hyvää vuokraajaa. Olen ratsastanut sitä monipuolisesti, ja käynyt jo yksin maastossakin. Hevonen on käyttäytynyt kaikinpuolin oikein mallikelpoisesti, ja kotiutunut todella nopeasti.

Tarkoituksena olisi hypätä Uusmattilan vappukisoissa luokat 50cm ja 70cm. Aloitamme tarkoituksella hieman pienemmistä luokista, sillä en tunne hevosta vielä kunnolla, ja kaipaamme molemmat kisakokemusta. Nyt kotona olen hypännyt Fiialla 80-90cm esteitä. Hieman hirvittää jo etukäteen nuo kisat sillä tamma rakastaa hyppäämistä ja innostuessaan tuppaa ryntäilemään esteille :D


Vuokraaja oli ratsastanut Fiian jo aamusta, ja tulin itse vielä hyppäämään illalla. Tarkoituksena oli ottaa vain muutama hyppy, jotta saisi lisää tuntumaa hevoseen ennen viikonloppua. Alkuverkka meni suht rauhallisesti, mutta muutaman hypyn jälkeen meinasi karata taas mopo käsistä. Aloitimme ihan matalista esteistä, ja heti korkeutta nostaessa hevonenkin alkoi keskittyä paremmin.

Muutaman onnistuneen hypyn jälkeen päätimme lopettaa. Mielestäni tämä hyppykerta sujui jo huomattavasti edelliskertaa paremmin. Fiia kuunteli enemmän, eikä ottanut yhtään puomia alas, vaikka korkeutta nostettiinkin.

Loppuveryttelyt tehtiin laitumia kiertävällä peltolenkillä. Minulla on tapana kylmätä jalat aina estetreenien jälkeen, ja sen lisäksi laittaa vielä arnikaa. Kylmäilyjen, ja hoitamisen jälkeen tamma pääsi karsinaansa odottamaan iltaheiniä. Tästä on taas hyvä jatkaa harjoituksia!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti